DUA PULUH AMANAH UWA AJENGAN KH.KHOER AFFANDY (ALM) PIMP.PONPES MIFTAHUL HUDA MANONJAYA TASIKMALAYA :

Al-Ishlah │ DUA PULUH AMANAH UWA AJENGAN KH.KHOER AFFANDY (ALM) PIMP.PONPES MIFTAHUL HUDA MANONJAYA TASIKMALAYA :







1. Sholat awal waktu

2. Ulah eureun néangan elmu

3. Ulah nyia-nyiakeun waktu.

4. Ulah eureun néangan babaturan

5. Pertahankeun Aqidah anu Murni

6. Lamun hayang maju ulah eureun mikir

7. Lamun hayang maju kudu daék capé

8. Ulah embung disebut bodo

9. Ulah embung disebut sahandapeun

10. Sagala nu tumiba ka diri gara-gara diri

11. Ubar diri aya di diri

12. Euweuh nu nyaah kana diri kajaba anu boga diri

13. Harga diri kumaha diri

14. Ari ngitung kudu ti hiji ulah ujug-ujug angka salapan

15. Mun keur nyieun pondasi tong sok waka mikiran kenténg

16. Sanajan teu lumpat tapi ulah cicing

17. Sagedé-gedéna jalan syaré'at ulah matak ngurangan tawakkal ka Alloh

18. Tong leumpang dina hayang, tong cicing dina embung, tapi kudu lempang dina kudu, kudu eureun dina ulah

19. Tong lésot haté tina éling ka Alloh dina kaayaan kumaha waé, sedih, susah jeung bungah

20. Sarébu sobat saeutik teuing, hiji musuh loba teuing.


Mugi katampi tur aya manfaatna eta amanah tisepuh urang, kanggo bekel hirup didunya sangkan salamet tepi ka akherat jaga..


Wassalam.



Baca artikel tentang Hikmah


Baca juga Artikel Selanjutnya

Belum ada Komentar untuk "DUA PULUH AMANAH UWA AJENGAN KH.KHOER AFFANDY (ALM) PIMP.PONPES MIFTAHUL HUDA MANONJAYA TASIKMALAYA : "

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel